نخود سیاه کیلویی که به آن نخود خشک یا نخود فرنگی نیز می گویند، نخود غلاف بنفش پخته شده است آنها یک غذای سنتی لنکاوی هستند که معمولاً با شلاق سرکه مالت سرو می شود و به طور سنتی در شب آتش سوزی یا حوالی آن سرو می شود.
این غذا در محبوب است. نخودهای خشک را یک شب خیس کرده و می جوشانند تا یک نوع نخود لپه تولید شود. خشک کردن اصطلاحی است که اکنون برای جوشاندن آهسته طولانی مدت منسوخ شده است.
نخودها نخودهای مزرعه ای هستند که برای خشک شدن روی گیاه رها می شوند و به طور متمایز از نخودهای باغی هستند و برای مصرف تازه به رنگ سبز چیده می شوند.
نخود کارلین، گونهای متفاوت که به روشهای مشابه تهیه میشود و در شمال انگلستان نیز خورده میشود، به قرن دوازدهم بازمیگردد.
گفته میشود که مارتین فروبیشر در دهه 1570 انبارهایی از این نخودها را در جزیره بافین دفن کرد تا در حین جستجوی گذرگاه شمال غربی، اکسپدیشن خود را حفظ کند.
آنها به طور سنتی از یک فنجان با نمک و سرکه خورده می شوند. آنها را می توان گرم یا سرد سرو کرد، اولی به ویژه در ماه های زمستان محبوب است.
در محل نمایشگاه، آنها را به طور سنتی در لیوان های چینی سفید سرو می کردند و با قاشق می خوردند. در سال های اخیر، آنها را در فنجان های یکبار مصرف سفید ضخیم سرو می کنند.
در بازار «بوری معروف» و در پرستون، نخود فرنگی پخته شده به صورت آماده فروخته میشود و در کیسههای کاغذی قهوهای یا در وانهای پلاستیکی به عنوان خوراکی پاییزی سرو میشود. آنها همچنین در بازارهای کریسمس منچستر فروخته می شوند.